hits

Min andre julemiddag!

Jeg har laget julemiddag en gang før for noen år siden på nyttårsaften for noen venner.jeg hadde bestemt meg for å lage ribbe og jeg stresset i 5 timer med å lage mat og maten ble overhode ikke vellykket synes jeg,selv om de fleste rundt bordet spiste.på denne tiden likte jeg ikke å lage mat noe særlig og var vant til å få maten servert.mange år er gått og mamma spurte meg om ikke hun kunne få komme på middag hos oss i jula,så da skulle vi prøve å lage julemiddag igjen.

denne gangen valgte jeg kalkun til mat og jeg må si at jeg faktisk har overgått meg selv denne gangen.jeg har nok blitt litt flinkere til å lage mat de siste årene.selv om jeg var litt stressa underveis og før mat lagingen,så syntes jeg det var litt gøy at jeg kunne invitere for en gang skyld.som regel spiser jeg bare borte i julen.

davdav

noe jeg erfarte da jeg skulle dekke på bordet var at jeg har ikke så mange fine glass og fat,men det kommer vell ettervært.men jeg måtte bare være litt kreativ ,så blir det fint likevel.

mde

jeg ente opp med å lage:

kalkun

poteter

rosenkål

hjemmelaget rødkål

masse grønnsaker

hjemmelaget saus

og hjemmelaget kålrot mos.

jeg er vant i jula med å spise mat hos min fosterfar som er kokk,så har ofte høye forventninger til mat.jeg er vell skjemt bort gjennom alle disse årene.så jeg var redd jeg ikke skulle klare å lage god kalkun,for jeg vet jo hvor flink han er.men gjestene var super fornøyd og sa det mange ganger at wow dette likte vi.så da blir man litt tryggere på at man kan invitere selv gjester på middag uten at de blir misfornøyd.det jeg pleier å gjøre når jeg skal servere middag er at jeg finner ut på forhånd hva gjestene liker å spise,så alle kan få noe de liker å spise.jeg vet jo hvordan det er å komme på middag å ikke like maten eller ikke kan spise den av diverse årsaker,og sitter der å pirker i maten.da kan verten bli litt lei seg faktisk.så best å servere noe man vet gjestene liker rett å slett.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar