hits

Hva vil du i jula?

Det er jul og for veldig mange en veldig stressende tid der man skal rekke over veldig mye.man skal bruke masse penger og for de som ikke har så mye å rutte med ellers kommer garantert til å merke det på lommeboka i januar.flere uker der man ikke får gjort så mye på grunn av pengemangel.man bruker over evne og enkelte har jeg hørt bruke kreditt kort for å få julen til å gå rundt.er det sånn julen skal føles? en tid der man skaper stor gjeld for seg selv gjerne for å glede andre med dyre gaver? vi må slutte å kreve så mye av værandre og heller begynne å sette mer pris på det vi har

dav

ikke minst skal vi stresse med å møte alle vi kanskje ikke ellers møter så ofte og vi skal på tonnevis av middags selskaper og fester i julen.man skal sitte smilende foran middagsbordet i flere timer og alt er så forbanna bra.for mange er det forbanna bra også,men i en tid der alt skal være så bra og koselig,blir det ekstra tydelig for de som har det litt ekstra vanskelig rett å slett.noe som jeg også synes er interessant er når man møter folk man ikke har sett på lenge eller som man nettopp har blitt kjent med at all fokuset ligger på hva du gjør.hva du jobber med eller studerer.det har på en måte blitt det viktigste.hvordan du er som person er ikke så viktig.det er hva du jobber med som definerer hele deg.det skal ikke være sånn at enkelte gruer seg til selskap fordi de vet at det blir veldig mye fokus på hva man jobber med.enn om man bare jobber på rema? enn om man er sykmeldt og ikke vil snakke om det? enn om man ikke jobber i det hele tatt?når jeg møter på folk kan det hende jeg spør hva de gjør,men jeg liker ikke å ha full fokus på det.for det er ikke hva de gjør som er det viktigste for meg.

dav

noe som også er veldig typisk for mange i julen er det der med at man gjør så mye for å glede alle andre,og man ender opp med å glemme seg selv iblant.man glemmer å sette seg ned og tenke på hva vil du? hva ønsker du deg?har du for eksempel behov for å sitte litt alene å slappe av,selv om du egentlig burde være i selskap? jeg synes det skal være mer lov til å kjenne på hvordan man vil ha det uten at man skal få dårlig samvittighet fordi man kanskje ikke er med på alt.å vi må også slutte å gi andre dårlig samvittighet.jula handler jo tross alt om å hygge seg og være snill med værandre.det er ikke noe hyggelig når alt føles som plikt.

dav

jeg er med på juleselskaper jeg også,men jeg føler ikke det er nødvendig at jeg er med på absolutt alt.det er lov å droppe et selskap og bare kose seg litt selv også.jeg er veldig glad for at jeg har folk rundt meg som godtar at jeg ikke er med på alt.som ikke gir meg så alt for dårlig samvittighet for at jeg ikke er med på alt.

tar du deg tid i jula til å tenke over hva du vil?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar