hits

Veganske kanel boller!

Det å spise blant annet vegansk mat har på en måte blitt på moten nå og mange slenger seg på nok en helsetrend.men å spise vegansk mat handler egentlig ikke om en hipp trend,det handler for meg blant annet om å spise mat som er bra for deg å som belaster både deg og miljøet minimalt.jeg er ikke veganer noe som for meg blir veldig vanskelig å gjennomføre 100prosent i praksis,men jeg har troen på et kosthold rikt på frukt og grønt,som det er masse av i et vegansk og vegeteriansk kosthold,så enkelte dager holder jeg meg kjøttfri fordi jeg mener at for mye kjøtt kan belaste kroppen min.når du inntar store mengder kjøtt må kroppen jobbe hardt og hardere enn om du har feks spist en salat til middag,så noen ganger lar jeg kroppen få fri rett å slett.det funker for meg,men er ikke sikkert det funker for alle.

Jeg har alltid vært stor fan av melkeprodukter å da spesielt ost,men desverre er det slik at melkeprodukter blir en stor påkjenning for levra di og det hindrer giftstoffer i å forlate kroppen din som den skal.melk stresser bukspyttkjertelen ,noe som skaper økt insulinresistens.for de som har intoleranse for melkeprodukter,skaper det problemer med å ta opp næringstoffer fra maten fordi det er for mye inflammasjon.også kan melkeprodukter utløse allergisk reaksjon mot alle typer miljøpåvirkninger,for eksempel støv og pollen.i tillegg nærer melkeprodukter de sykdomsfremkallende organismene som ligger bak så mange lidelser.husk jeg er ikke noe moral politi her som dømmer deg å mener du ikke er bra nok fordi om du velger å drikke melk feks for jeg også liker melkeprodukter,men etter at jeg har trappet ned en del å drikker melk sjeldnere osv så har jeg ikke lengre så mageproblemer nemlig.

om du lider av følgende plager bør du kutte helt ut melk eller bare rett å slett trappe ned litt for en stund for å se om det er noen forandring.jeg mener ikke man trenger å kutte ut helt om man føler seg veldig avhengig,men å ta en melkefri dag eller trappe ned en stund kan ikke skade.

-cøliaki-chrohns-tarmbetennelse-inflammatoriske tarmsykdommer-kronisk bihulebetennelse-søvnapne-epstein barr virus-kyssesyke-kronisk ørebetennelse-akne-me-hpv-lungebetennelse-pcos-gallestein

sliter du med følgende:

forstppelse-inflammasjon-magesmerter-forstadier til fettlever-svimmelhet-utmattelse-hjertebank-søtsug-candida-leddsmerter-pms-hodepine-halsbrann-trøstespising-rennende øyne-vektøkning- osv osv.

om du sliter med noe av dette så prøv å kutte ned på melkeprodukter til du føler deg bedre.

om du vil prøve å bake helt uten melkeprodukter kommer en oppskrift på veganske boller her.

du trenger:

1pakke gjær

 100gr vegansk smør 

5dl mandel melk

2ts kardemomme

500 gr siktet speltmel

300gr sammalt speltmel

120gr kokossukker

1/2 ts salt

slik gjør du:

bland alt det tørre i en bolle.smelt vegansk smør og ha i mandelmelka.ha det våte oppi bollen med det tørre i.elt deigen godt og la stå til heving i ca 60min.

form de som du vil og la stå til heving igjen på ca 30min.sett ovnen på 225grader og la de stå i ca 12minutter. du kan gjerne ha på sukrinmelis på toppen om du vil.

lykke til med å smake noe du aldri har smakt før og bli overasket over at noe som ikke inneholder melkeprodukter kan smake så godt<3

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar