hits

Gulrotkake!

Min stefar hadde bursdag igår så da lagde jeg kake i den anledning,men jeg tror ikke han har like sansen for sunnere bakst som meg,så jeg bakte en helt vsnlig gulrot kake og fikk hjelp fra to stykk i å med at jeg aldri har bakt gulrotkake før.vært litt skeptisk med å blande grønnsaker i ei kake,men jeg ble faktisk overasket selv over hvor god den var.å det varmer jo veldig når man får gode tilbakemeldinger på bursdagen og at de spiste så mye,for det er et sikkert tegn på at maten smakte.her på bloggen liker jeg helst å inspirere til å spise sunnere,men selv om denne inneholder mye sukker og hvetemel som jeg mener ikke er så bra ilengden var denne så god at jeg velger å legge ut oppskrifter likevell.å det er jo lov å kose seg iblant som jeg sier.

DU TRENGER:

6dl sukker(men om du vil kan du kanskje bytte ut med sukrin)

4,5 dl soyaolje

6stykk egg

3ts natron

7,5dl hvetemel(vil du ha den sunnere velg en annen mel type)

3ts bakepulver

1ts salt

3ts kanel

750gr revet gulrot

1dl valnøtter eller pecan nøtter

  GLASUR:

300gr naturell kremost(kanskje det finnes en lettere variant?)

75gr romtemperert smør

3ts vaniljesukker

750gr melis(du kan bytte ut til sukrin melis)

min kjære fosterfar er kokk å ijulegave fikk jeg en kokebok som han har laget selv bare til meg.en skikkelig personlig og fin gave å gi til meg som har begynt å like å lage mat selv.så denne gulrotkaken er det min fosterfar som har gitt meg.jeg må også bare fortelle om at hvis noen lurer på hvorfor jeg skrev både stefar og fosterfar her er fordi jeg har en biologisk far,en stefar og en fosterfar,så jeg er så heldig å ha 3stykker.hehe.

FREMGANGSMÅTE:

visp sammen sukker og olje til kremaktig konsistens.bland i eggene et om gangen.bland alt det tørre og bland det inn i olje/egg blandingen.tilsett nøtter og gulrot til slutt.

stekes på 175 grader i ca en time.

denne oppskriften er til en stor langpanne,har du en mindre panne kan man bruke halvparten av røren.

til glasuren blandes alle ingredienser og bruk miksmaster til å lage en kremaktig røre,strykes på kaken når kaken har blitt kald.

4 kommentarer

CamyReed

30.01.2018 kl.13:49

Jeg elsker gulrot kake:-) Den så kjempe god ut. skjønner godt mye av den ble spist:-) Ha en strålende dag videre

lillyshelseblogg

31.01.2018 kl.14:02

CamyReed: den var veldig god også.takk i lige måde:D

Cecilie kristiansen

30.01.2018 kl.18:31

Gulrot er en kjempe god kake. Så flink du er <3

lillyshelseblogg

31.01.2018 kl.14:02

Cecilie kristiansen: takk for det<3

Skriv en ny kommentar