hits

Veganske boller!

Jeg bare elsker å finne nye oppskrifter og da spesielt å lage litt sunnere varianter av noe som kanskje ikke folk flest ser på som sunt og idag tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage veganske boller fordi jeg prøver å kutte ned på kjøtt og meieriprodukter av helsemessige årsaker,som jeg har sagt tidligere klarer jeg ikke å leve helt uten dette og kommer bare til å føle meg hysterisk om folk skal lage spesial mat bare fordi jeg kommer på middag osv.

DU TRENGER:

500 gr siktet speltmel

300 gr sammalt speltmel

130gr kokossukker

1pose tørrgjær

1/2 ts salt

100 gr melke fri smør

5dl rismelk

2ts kardemomme

kanel

rismelk er vegansk melk som du får kjøpt i alle matbutikker og det ser ut som vanlig melk,men smaker annerledes,så du kan ikke forvente vanlig melk smak når du drikker denne første gang.du må venne deg til smaken sakte men sikkert.kjæresten min drikker nå faktisk ikke annet enn rismelk eller soyamelk og synes det smaker bedre enn vanlig melk,mens jeg drikker litt melk i ny og ned.

mjølk fritt smør var et vegansk smør jeg fant på matbutikk i åre i sverige,men de har nok vegansk smør på kanskje en butikk som meny eller værtfall på helsekost eller noe? melkefritt smør inneholder vann,salt,vegetabilske oljer,a og d vitamin osv osv.melke fritt smør passer perfekt for de som er veganere,som har melkeallergi eller som går på lavkarbo fordi dette smøret inneholder ikke karbo faktisk.tro det eller ei.

FREMGANGSMÅTE:

bland alt det tørre i en bolle.smelt smøret og ha oppi melk å varm opp til ca 40grader.hell smør og melkeblanding oppi bollen med det tørre.bland godt og elt deigen til deigen blir smidig og glatt.dekk bollen med plastfolie og la den stå å heve i ca 60min.

når deigen er ferdighevet ruller du den ut til et rektangel.bruk kjevle til å rulle ut deigen med.strø melkefritt smør,kokossukker og kanel på deigen og rull den sammen fra lang siden.

form de til boller eller kanelsnurrer,alt etter hva du ønsker og sett de på et brett og la de heve i ca 30min til med et kjøkkenhåndkle.

sett på ovnen på 225grader i 12 minutter.

 

jeg var veldig spent på om disse smakte godt og jeg ville ikke ha for store forventninger og jeg kunne ikke tenke vanlige boller.men de smakte faktisk godt og drikker du i tillegg litt matcha latte(vegansk) til så ble det skikkelig snadder en helt vanlig tirsdag.husk det er lov å kose seg å.ikke være så streng med seg selv.har du lyst på boller en tirsdag så spiser du det mener nå jeg.å idag fikk jeg lyst å lage boller med en vri og det var gøy og resultatet ble bra.det er faktisk ikke mange boller igjen.hihi.

 

2 kommentarer

Maria Skancke

09.01.2018 kl.20:56

Hørtes koselig ut med boller en tirsdagskveld! Kan tenke meg den gode duften av bakst spredte seg raskt i hele huset, nam!

Angående vegansk smør som kan kjøpes i Norge, så finnes Berit Nordstrands smør i de fleste dagligvarebutikker :)

Jeg lurer forresten på hvordan kokossukker smaker! Setter det en annen smak på bollene enn hvitt sukker? :)

lillyshelseblogg

10.01.2018 kl.00:11

Maria Skancke: ja boller på en tirsdag ble perfekt.takk for tips<3 kokossukker smaker nok annerledes enn sukker.det er også brunt,men sukrin smaker og minner mest om vanlig sukker synes jeg

Skriv en ny kommentar